luni, 31 decembrie 2007

La Mulţi Ani 2008!

Urez tuturor cetăţenilor oraşului Odobeşti un an nou fericit, să fiţi la cumpăna dintre ani alături de cei dragi, iar în 2008 Dumnezeu să vă îndeplinească toate dorinţele. Doresc pentru anul în care vom intra ca prin intermediul acestui blog să pot comunica mai bine cu tinerii care preferă mai mult internetul decât dezbaterile publice. Aştept mesajele voastre pentru că Odobeştiul este oraşul clădit de bunicii şi părinţii noştri, dar este şi oraşul în care voi, tinerii de astăzi, vă veţi clădi viitorul. Acest blog este spaţiul prin care dorinţele şi planurile voastre vreau să ajungă cât mai des şi mai repede pe biroul primarului. La Mulţi Ani 2008!

16 comentarii:

  1. Doar pentru tineri?! Daca va vor citi si cei mai tomnateci, asa ca mine, n-o sa va suparati, nu?

    Asteptam continut de inalta calitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. intotdeauna cei mai tomnateci au o foarte mare experienta de viata.Daca voi reusi pe viitor sa va captez atentia sper domnule Panaitescu sa-mi impartasititi cite ceva din experienta dumneavoastra si sa deveniti unul dintre criticii obiectivi de care am nevoie pentru a ramine cu picioarele pe pamint si pentru a reusi sa nu dezamagesc pe nimeni.Astept sugestii .

    RăspundețiȘtergere
  3. Blogul unui primar care doreşte să transforme un oraş distrus de comunism într-o comunitate modernă, în care fiecare să se bucure de munca sa.

    Excelente vorbe, stimate domn, va doresc sa reusiti sa realizati ceea ce v-ati propus, intr-un oras care ar avea toate sansele sa se transforme intr-un loc in care sa te simti excelent si sa ai o viata frumoasa si linistita. Acest fapt va depinde intr-o mare masura si de bunavointa celor care vor dori sa faca ceva in acest sens.

    Va tin pumnii si o sa mai arunc cite o privire pe acest blog si deasemenea si prin urbea pe care promiteti sa o transformati intr-o comunitate moderna si prospera.

    nasti (Doru Nastase)

    RăspundețiȘtergere
  4. avind in vedere faptul ca suntem foarte aproape de Focsani este un avantaj pe care trebuie sa stim sa-l speculam.Aveti dreptate domnule Nastase,una din marile probleme cu care ma confrunt este lipsa de implicare a celor din jur.Mi-au trebuit mai bine de doi ani pentru a convinge pe multi ca daca este curat in jurul tau parca nu-ti mai vine sa mai arunci gunoaiele oriunde si astfel sa se pastreze mai bine curatenia in oras.Am ajuns astazi sa nu mai mire pe nimeni ca este curat;este o stare de normalitate pentru odobesteni,probabil i-ar uimi mizeria.Este doar un exemplu,insa pentru a-l aplica pe fiecare segment in parte ne-ar trebui prea mult timp,de aceea am avea nevoie de mai mult "spirit civic".Va multumesc si va astept cu opinii si sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru raspunsul prompt si deasemenea va multumesc pentru deschiderea de care dati dovada, prin solicitaea de opinii si sugestii.

    O prima sugestie...

    Cum ar fi, daca linia de cale ferata dintre Focsani si Odobesti ar fi repusa in functiune? Ar fi chiar atit de costisitor? Ne plingem de lipsa infrastructurii, insa nu sintem de acord sa gestionam ceea ce avem deja la indemina. Ma gindesc ca e pacat ca o asememena investitie sa se piarda. Odata cu trecerea timpului si fara a fi folosita, exista toate sansele ca aceasta extraordinara cale de transport sa se degradeze iremediabil.

    Cum ar arata o linie rapida, pe traseul Focsani, Unirea, Odobesti, o garnitura cu doua vagoane curate si civilizate, dupa modelul "motoarelor" care circulau odata pe acest traseu, asa cum exista peste tot in lumea asta mare? Cum ar putea arata garile Unirea si Odobesti renovate si modernizate? Pacat de aceste cladiri. In alte tari, asemenea cladiri sint puse la loc de cinste, ca respect pentru trecutul si pentru istoria la care cladirile vechi au fost martore.

    Sint convins ca investitia, destul de consistenta, s-ar amortiza destul de repede. Sa ne uitam doar la cite microbuze transporta zilnic calatorii pe ruta Focsani-Odobesti si retur si ar fi indeajuns, nemaivorbind de transportul de marfa, care ar putea fi o solutie din ce in ce mai viabila, odata cu cresterea preturilor la combustibili.

    Cum ar fi da intre Focsani si Odobesti, de-a lungul caii ferate sa apara cartiere de case, asa cum exista in tarile din Occident, care sa fie deservite de aceasta linie rapida de transport? Va inchipuiti cum s-ar putea dezvolta aceasta zona si ce avint economic ar putea lua, cu putina atentie din partea celor ce ar putea intreprinde ceva in acste minunate locuri? Problema locuintelor este o alta chestiune acuta a vremurilor noastre, pretul terenurilor in orase este din ce in ce mai mare, iar aglomeratia, lipsa locurilor de parcare si toate celelalte neajunsuri care decurg de aici vor face necesara construirea de cartiere noi la marginea oraselor si intre localitati.

    Eu unul mizez pe acasta frumoasa zona dintre Focsani, Odobesti si imprejurimi ca o o zona cu un potential foarte ridicat in viitor. Faptul ca este o minunata zona viticola, ar putea atrage pe viitor turisti, investitii si bunastare in perioada urmatoare, daca lucrurile sint facute bine de la inceput.

    Personal as vrea sa ma implic in dezvoltarea acestei zone, atit cit imi sta in putinta. Am unele proiecte pe care as dori sa le dezvolt in aceasta zona, mai ales in ceea ce priveste construirea de case sau chiar a unor mici cartiere de locuinte, prin metode moderne de constructie, ramine sa vedem daca vremurile, oamenii si in primul rind Dumnezeu ne vor fi favorabili in indeplinirea planurilor si viselor noastre.

    Reintorcindu-ne la subiectul observatiilor mele, tot in aceiasi idee, ar fi un lucru extraordinar ca vechea line de tren dintre Odobesti si Burca sa fie luata in considerare in viitoarele proiecte de dezvoltare a zonei in care traim. Vechea "mocanita", ar putea fi reabilitata si ar putea constitui unul din deliciile locale pentru turisti si nu numai. Bineinteles ca iarasi ne vom lovi de problema costurilor, dar domnule primar, fiecare drum incepe cu primul pas, si o idee, pentru a putea fi dusa la bun sfirsit, trebuie sa existe mai intii in faza de proiect. Nu stiu ce sa zic, poate sint eu prea idealist, poate prea optimist, insa cu putin buna vointa, fiecare din noi ar putea contribui, dupa puterile sale, la dezvoltarea si la ridicarea minunatei zone in care ne-a lasat Dumnezeu.

    Mi-ar face placere sa mai vorbim, prin intermediul acestui blog si poate vreodata si pe alte cai. Va multumesc pentru atentia acordata si astept cu placere observatiile si impresiile dumneavoastra.

    Cu deosebita stima, Doru Nastase.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nasti, poate am eu prea multa imaginatie dar vad ce spui aici foarte probabil sa se intample. Cei cativa kilometri intre Focsani si Odobesti sigur vor fi umpluti cu case si cladiri industriale. Procesul a si inceput de altfel. Necazul e ca s-a inceput prost si tiganeste (ati vazut improvizatiile de la iesirea din Focsani). Fara proiecte serioase in care autoritatea PLUS comunitatea locala sa se implice, zona risca sa devina un fel de bidonville, un fel de favella urata si plina de gunoaie.
    Iar gara din Odobesti, pe frontispiciul careia scrie arhaic si frumos "Odobesci" era asta vara transformata in adapost pentru oameni necajiti. Birourile erau un fel de "locuinte sociale" cu rufe la uscat si femei care aruncau apa din lighene de pe peron pe sine (am si poze!:)... Ca solutie temporara poate fi buna dar ma tem ca oamenii aia stau si acum tot acolo si vor mai sta multa vreme. :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Fara proiecte serioase in care autoritatea PLUS comunitatea locala sa se implice, zona risca sa devina un fel de bidonville, un fel de favella urata si plina de gunoaie.

    Iar gara din Odobesti, pe frontispiciul careia scrie arhaic si frumos "Odobesci" era asta vara transformata in adapost pentru oameni necajiti.


    Intradevar, asta este singura solutie, implicarea ferma a autoritatilor pentru a impiedica aparitia a tot felul de cladiri cu un aspect indoielnic. Sa speram ca in viitor lucrurile se vor pune la punct si in acest domeniu, astfel incit sa ne putem bucura de zone in care se construieste civilizat si armonios, asa cum se intimpla in toate tarile civilizate.

    Referitor cum arata astazi gara "Odobesci" si la destinatia actuala a acesti cladiri, sa sperm ca se vor gasi si in acest caz solutii.

    Am descoperit, intimplator, un site foarte interesant, in care este vorba exact de ceea ce vorbim noi aici. Il puteti gasi la adresa:

    http://www.railwayfan.ro/liniavinului/html/la_drum.html

    Inca o dovada ca exista pe lumea asta oameni interesati de ceea ce avem noi aici in zona, un lucru imbucurator, insa nu si suficient. Poate ca va trebui o implicare mult mai serioasa a fiecaruia care ar putea face ceva pentru a salva ce se mai poate salva, si apoi, de ce nu, sa ne bucuram de beneficiile pe care ni le va putea aduce faptul ca ne pasa si ca nu recem indiferenti peste unele amanunte, aparent lipsite de importanta. Poate ca exact amanuntele astea vor face diferenta si ne vor ajuta sa avem acea viata prospera la care se refera si domnul Nicolas, aici, pe blogul domniei sale.

    Multumesc mult, Nicu, pentru excelentele compltetari.

    RăspundețiȘtergere
  8. Revin cu o rectificare a linkului amintit in comentariul precedent, cu scuze pentru ca adrea a fost data incomplet:

    http://www.railwayfan.ro/liniavinului/html/la_drum.html

    RăspundețiȘtergere
  9. ?Din pacate linia ferata a fost clasificata neinteroperabila de catre ministerul transporturilor,care ne-a transmis hotarirea acum doi ani.in ciuda numeroaselor noastre adrese si memorii demersul dumnealor s-a finalizat fara a avea macar bunul simt sa ne raspunda la vreuna din adrese.Anul trecut am transmis ministerului un proiect de transformare a garii din Odobesti intr-un "muzeu al ceferistului".Am argumentat ideea noastra cu faptul ca acea cladire este monument istoric si prin faptul ca este singura gara urbana capat de linie.Nu am primit insa nici o reactie.ulterior reprezentantii SNCFR au inchiriat cladirea unor familii nevoiase . DGFP a scos acum la vinzare prin licitatie publica aceasta cladire de patrimoniu care poate ajunge in miinile oricarui neavenit.Inca nu abandonam ideea de muzeu si incercam sa accesam un imprumut pentru a cumpara acest valoros imobil.In Romania cel mai usor este sa disrugi.Nu m-ar mira daca am afla miine ca cine stie ce societate a cumparat calea ferata si ar incepe desfiintarea ei pentru a o vinde ca fier vechi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Zona dintre Odobesti si Focsani face obiectul unui studiu de fezabilitate promovat impreuna cu CJ Vrancea privind sistematizarea acesteia.Maghernitilor de acolo li s-a dat termen de 12 luni pentru modernizare in conformitate cu noul PUZ,in caz de neconformare se va emite dispozitie de demolare.Trebuie sa invatam sa ne dazvoltam civilizat si nu haotic in functie doar de interesele unora.

    RăspundețiȘtergere
  11. domnule Nstase,orasul nostru este inclus in drumul vinului inca de anul trecut.Mai mult decit atit am transmis d-lui ministru Vincler propunerea de infiintare la Odobesti a Bursei vinurilor prin Centrul Roman de Comert Exterior.Inca mai asteptam si mai speram ca cei ce ne guverneaza vor da curs solicitarilor noastre.

    RăspundețiȘtergere
  12. unul din proiectele noastre ambitioase este infiintarea unei tabere de vacanta pentru elevii romani si straini in zona Supusi la vechiul poligon printr-un parteneriat public-privat.Suntem in stadiul de studii tehnico-economice.Este un loc superb intre albia Milcovului si dealul Cetatuii,o poiana cum rar intilnesti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct insa intotdeauna ne lovim de lipsa fondurilor.Nu as dori sa credeti ca imi caut scuze.Fac parte din categoria celor care cauta solutii nu justificari.Consider ca maiestria unui primar se vede atunci cind nu are bani si totusi reuseste sa realizeze ceva,nu cind are la dispozitie un buget "gras"pe care il arunca la voia intimplarii.Suntem prea saraci pentru a ne prmite lucruri ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc pentru comentariile detaliate, domnule Nicolas. Apreciez mult deschiderea dumneavoastra spe comunicare.

    Sper sa pot reveni cit mai curind cu citeva comentarii. Pina atunci, mult succes in continuare si toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Proiecte finalizate

1. Modernizat Piaţă agroalimentară; 2. Reabilitat Hala oraşului; 3. Amenajat bloc social în str. Muncii; 4. Reabilitat clădire Primărie Unirea; 5. Construit Piaţă struguri Unirea; 6. Asfaltat şoselele de centură; 7. Modernizat şi extins Parcul orăşenesc; 8. Modernizat şi extins iluminatul public pe toate străzile; 9. Reparaţii capitale la Grupul Şcolar Agricol; 10. Modernizat şi extins Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu"; 11. Modernizat Şcoală Unirea; 12. Redeschis Maternitatea Oraşului; 13. Efectuat reparaţii la Spitalul Orăşenesc; 14. Achiziţionat aparatură modernă pentru Spital; 15. Recuperat 100 de hectare de pădure; 16. Reconstituit dreptul de proprietate asupra imobilelor pierdute după 1944; 17. Redeschis şi modernizat Casa de Cultură; 18. Preluat clădirea fostei Primării Păţeşti; 19. Înfiinţat Unitate Medico-Socială pentru persoane de vârsta a treia; 20. Înfiinţat case protejate; 21. Finalizat apartamente ANL; 22. Înfiinţat Centru de Consultanţă Agricolă; 23. Înfiinţat Birou de Consultanţă pentru Cetăţeni; 24. Redeschis Cinematograful şi modernizat Biblioteca; 25. Asfaltat arterele Libertăţii şi Ştefan Cel Mare; 26. Pietruit drumuri; 27. Înfiinţat sărbătoarea anuală "Toamna odobeşteană"; 28. Înfiinţat cartierele Tineretului şi Mihai Sturza şi acordat 176 de loturi pentru tineri; 29. Sprijinit parohiile din oraş; 30. Înlocuit 7 km conductă apă şi rezolvat problema apei potabile în cartierul Satul Nou; 31. Realizat îndiguire Supuşi;

Mulţumesc Odobeştenilor!

Mulţumesc tuturor Odobeştenilor care au ieşt la vot şi mi-au acordat încrederea. Celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Voi fi Primarul tuturor cetăţenilor din Odobeşti şi în mandatul 2008-2012 voi finaliza toate proiectele începute în mandatul 2004-2008.