duminică, 17 februarie 2008

Primar pentru o zi

As dori să vă imaginaţi primar al oraşului Odobeşti pentru o zi. Nu o zi de audienţe, care nu se mai termină, nici una în care trebuie să bateţi la uşile ministerelor prin Bucureşti, ci o zi normală. Aş fi bucuros să aflu ce măsuri aţi lua în acea zi pentru ca oraşul nostru să arate mai bine şi care ar fi punctele fierbienţi unde aţi prefera să aveţi dezbateri publice. Voi ţine cont de opiniile dvoastră şi voi organiza prima dezbatere publică în acel loc. Celor care au participat la deschiderea proiectului "Buna guvernare şi dezvoltarea locală" le mulţumesc şi pe această cale. Cu ajutorul Asociaţiei Pro Democraţia, Clubul Focşani, sper să putem deja demara proiectul unei asociaţii pentru tineri.

4 comentarii:

  1. Eu sper ca proiectul sa aiba o finalitate clara, un rezultat care sa ajute comunitatea locala din Odobesti si care sa ajute la implicarea activa a cetatenilor la luarea deciziilor pentru ei si la propunerea de solutii pentru diferitele voastre probleme. Din partea noastra, a APD Focsani, aveti tot suportul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne lipseşte această cultură a dialogului, iar cetăţeanul nu vrea să iasă din amorţeala în care l-a adus tranziţia. Aş fi bucuros ca la căpătul acestui proiect să apară la Odobeşti o oarecare conştiinţă socială. Să văd oamenii venind la Primărie cu propuneri concrete, cu argumente, fără nici o tentă politică. Ne-am săturat de politizarea problemelor şi de rezolvarea acestora doar cu "sprijin" politic. Vă mulţumesc încă o dată că aţi ales Odobeştiul pentru acest proiect şi orice idee care ar putea ajuta comunitatea odobeşteană este binevenită.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca aceasta initiativa a domnului Nicolas este mai mult decit binevenita si in calitate de viitor cetatean al orasului Odobesti, nu pot decit sa le urez mult succes celor ce se vor implica in acest proiect.

    Legat de acest subiect si tinind cont de faptul ca primavara se apropie si odata cu ea, o perioada propice inoirilor de tot felul, as vrea sa aduc in atentia domnului primar un proiect foarte interesant, care ar putea fi aplicat fara prea mari eforturi financiare si in Odobesti si de ce nu, in Focsani si in intreg judetul Vrancea.

    Pentru mai multe detalii, va invit sa citi un articol pe care l-am postat astazi pe blogul personal, la :

    http://povestea-vorbei.blogspot.com/2008/02/copacul-de-hirtie.html

    si bineinteles, pe site-ul initiatorilor acestui proiec, la:

    http://www.copaculdehartie.ro/

    Va multumesc anticipat pentru eventuala dumneavoastra implicare si va doresc inca odata succes deplin in ceea ce v-ati propus sa realizati ca primar de Odobesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat! Sunteti un primar care este dispus sa dialogheze dar nu prea aveti interlocutori. In alte localitati sunt interlocutori dar nu au un primar care sa-i asculte. Cred ca "amorteala" vine de la sentimentul ca vorbesc in van, ca nu-i asculta nimeni si nu vor sa incerce de teama unei noi dezamagiri. Va urez mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Proiecte finalizate

1. Modernizat Piaţă agroalimentară; 2. Reabilitat Hala oraşului; 3. Amenajat bloc social în str. Muncii; 4. Reabilitat clădire Primărie Unirea; 5. Construit Piaţă struguri Unirea; 6. Asfaltat şoselele de centură; 7. Modernizat şi extins Parcul orăşenesc; 8. Modernizat şi extins iluminatul public pe toate străzile; 9. Reparaţii capitale la Grupul Şcolar Agricol; 10. Modernizat şi extins Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu"; 11. Modernizat Şcoală Unirea; 12. Redeschis Maternitatea Oraşului; 13. Efectuat reparaţii la Spitalul Orăşenesc; 14. Achiziţionat aparatură modernă pentru Spital; 15. Recuperat 100 de hectare de pădure; 16. Reconstituit dreptul de proprietate asupra imobilelor pierdute după 1944; 17. Redeschis şi modernizat Casa de Cultură; 18. Preluat clădirea fostei Primării Păţeşti; 19. Înfiinţat Unitate Medico-Socială pentru persoane de vârsta a treia; 20. Înfiinţat case protejate; 21. Finalizat apartamente ANL; 22. Înfiinţat Centru de Consultanţă Agricolă; 23. Înfiinţat Birou de Consultanţă pentru Cetăţeni; 24. Redeschis Cinematograful şi modernizat Biblioteca; 25. Asfaltat arterele Libertăţii şi Ştefan Cel Mare; 26. Pietruit drumuri; 27. Înfiinţat sărbătoarea anuală "Toamna odobeşteană"; 28. Înfiinţat cartierele Tineretului şi Mihai Sturza şi acordat 176 de loturi pentru tineri; 29. Sprijinit parohiile din oraş; 30. Înlocuit 7 km conductă apă şi rezolvat problema apei potabile în cartierul Satul Nou; 31. Realizat îndiguire Supuşi;

Mulţumesc Odobeştenilor!

Mulţumesc tuturor Odobeştenilor care au ieşt la vot şi mi-au acordat încrederea. Celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Voi fi Primarul tuturor cetăţenilor din Odobeşti şi în mandatul 2008-2012 voi finaliza toate proiectele începute în mandatul 2004-2008.