luni, 6 iulie 2009
Odobesti, orasul viilor Domnesti
Acesta este brand-ul localității noastre: ”Odobești, orașul viilor Domnești”. Mulțumesc tuturor celor care au participat la întâlnirile publice derulate în ultimele două luni pe tema brand-ului orașului. Dintre propunerile înaintate de Primărie (Orasul Beciului Domnesc, Orasul vinurilor, Orasul viilor Domnesti), cele mai multe optiuni din partea cetățenilor au fost pentru ”Odobești, orașul viilor Domnești”, deoarece acesta reflectă cel mai bine ocupația locuitorilor acestei podgorii, dar și importanța pe care domnitorii Moldovei au acordat-o acestui târg, unde aveau peste 200 de ha de viță de vie și un Beci Domnesc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Proiecte finalizate
1. Modernizat Piaţă agroalimentară; 2. Reabilitat Hala oraşului; 3. Amenajat bloc social în str. Muncii; 4. Reabilitat clădire Primărie Unirea; 5. Construit Piaţă struguri Unirea; 6. Asfaltat şoselele de centură; 7. Modernizat şi extins Parcul orăşenesc; 8. Modernizat şi extins iluminatul public pe toate străzile; 9. Reparaţii capitale la Grupul Şcolar Agricol; 10. Modernizat şi extins Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu"; 11. Modernizat Şcoală Unirea; 12. Redeschis Maternitatea Oraşului; 13. Efectuat reparaţii la Spitalul Orăşenesc; 14. Achiziţionat aparatură modernă pentru Spital; 15. Recuperat 100 de hectare de pădure; 16. Reconstituit dreptul de proprietate asupra imobilelor pierdute după 1944; 17. Redeschis şi modernizat Casa de Cultură; 18. Preluat clădirea fostei Primării Păţeşti; 19. Înfiinţat Unitate Medico-Socială pentru persoane de vârsta a treia; 20. Înfiinţat case protejate; 21. Finalizat apartamente ANL; 22. Înfiinţat Centru de Consultanţă Agricolă; 23. Înfiinţat Birou de Consultanţă pentru Cetăţeni; 24. Redeschis Cinematograful şi modernizat Biblioteca; 25. Asfaltat arterele Libertăţii şi Ştefan Cel Mare; 26. Pietruit drumuri; 27. Înfiinţat sărbătoarea anuală "Toamna odobeşteană"; 28. Înfiinţat cartierele Tineretului şi Mihai Sturza şi acordat 176 de loturi pentru tineri; 29. Sprijinit parohiile din oraş; 30. Înlocuit 7 km conductă apă şi rezolvat problema apei potabile în cartierul Satul Nou; 31. Realizat îndiguire Supuşi;
Mulţumesc Odobeştenilor!
Mulţumesc tuturor Odobeştenilor care au ieşt la vot şi mi-au acordat încrederea. Celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Voi fi Primarul tuturor cetăţenilor din Odobeşti şi în mandatul 2008-2012 voi finaliza toate proiectele începute în mandatul 2004-2008.
Buna Dane,
RăspundețiȘtergereTrec destul de rar prin Odobesti, in general la sfirsit de saptamina si e destul de greu sa te intilnesc. Eu cred ca e de interes pentru istoricul orasului si fortificatia de pamint de pe Sarba unde eroziunea a scos la iveala urme a locuirii neolitice pe aceste locuri, adica cu peste 4000 de ani in urma. Mai este vorba si despre un mormint localizat intr-un val de aparare din perioada neolitica care ar fi si unicul la care se poate face referire in zona, pacat ca se degradeaza. Daca poti face ceva pentru recuperarea putinelor marturii ale trecutului indepartat te rog ia initiativa pentru ca eu am anuntat la Muzeul Vrancei si mi sa spus ca nu au fonduri, sint putini muzeografi si cele semnalate de mine nu prezinta interes. Momentan eu nu pot decit sa recuperez diverse materiale scoase la iveala de eroziune pentru a nu se pierde definitiv. Pina la descoperirea locatiilor Cetatii Craciuna si a Capitalei Cumane de la Milcovia in eventualitatea ca sau situat pe actualul amplasament al odobestiului, cred ca merita atentia orice marturie legata de istoria orasului. Pe linga cioburile fara valoare gasite de mine se numara un vas in proportie de 45%, un capac ceramic cu diametru de cca 22cm partial spart, un cutit de piatra de riu cioplit in stare perfecta, un virf de sageata din os in trei muchii si el intr-o stare grozava.
Pentru eventuale detalii ma poti contacta: ma_gelu@yahoo.com
Cu stima Gelu Malureanu
Stimate domn, Probabil ca va mandriti cu statutul de primar al unui ORAS, dar starea drumurilor care acced catre acesta este DEPLORABILA...Decat sa puneti pavele in fata primariei si faceti cine stie ce prin centru, noi, locuitorii orasului am fi preferat sa turnati putin asfalt sau pietris sau cine mai stie ce ca sa astupati acele gropi imense, cratere, care sunt prezente de la intrarea in oras dinspre Focsani (vezi zona Unirea, unde nu ai un loc pe care sa calce roata masinii), continuand cu Caragea, centrul orasului, drumul spre Milcov sau spre Jaristea, strazile catre cimitire (ca tot se apropie Pastele, iar lumea merge la morminte sa aprinda cate o lumanare). Este jalnic sa vezi ca nu poti merge pe o strada deoarece SE SURPA sub tine (vezi str.Cuza Voda intersectie cu Tudor Vladimirescu, unde abia s-a gasit o masina cu pietris pt imensa gaura in asfalt), strada pe care circula mastodontii ce urca si coboara zilnic cu tone de sucuri sau ce produse cara. Daca v-ati ingriji mai mult de aceasta localitate, cu siguranta ca si noi am aprecia statutul de ORAS al viilor Domnesti, desi...sincer...nu arata a oras...mai lucrati la infrastructura si mai consolidati pe ici, pe colo, ce se poate...ca fonduri cu siguranta ca se gasesc, mai ales daca sunt BINE gestionate. "Succesuri" va doresc!
RăspundețiȘtergere